matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
yrapez
monia41:
wys.trapezu wynosi6cm,a jedna z postaw jest3razy dluższa oddrugiej.pole tego trapezu jestrówne polu prostokąta o wym.5i6cm.oblicz dlugości podstaw trapezu
4 lis 13:10
irena_1:
b=3a
a+3a
*6=5*6
2
4a
=5
2
4a=10 a=2,5cm, b=7,5cm
4 lis 13:12