matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Angelika:
Funkcja F jest homograficzna i określona wzorem F(x)=
x−2a
x−6
Miejscem zerowym funkcji jest liczna 8.Oblicz współczynnik a
4 lis 13:06
irena_1:
F(8)=0
8−2a
=0
8−6
8−2a=0 a=4
4 lis 13:11