matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnić, że podane funkcje są różnowartościowe na wskazanych zbiorach
lulz:
a) f(x) = 1−2x , Df = R b) f(x) =
√
x+1
, Df = (−1, nieskończoność)
4 lis 13:02
lulz:
W b. oczywiście Df = (−1,
∞
), nie zauważyłem wcześniej symbolu
4 lis 13:04