matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
algebra
monia41:
statek pLynac z prądem rzeki przebyl 7 km w ciagu 15min.prędkosc wynosi 20km/h.jaka jest prędkosc prądu rzeki
4 lis 12:56
irena_1:
15min=0,25h 0,25(20+x)=7 20+x=28
km
x=8
h
4 lis 12:59