matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby wymierne
Antonina:
| 7
√
3
−3 |−| 3−7
√
3
|
czy liczba
= jest liczbą wymierną i dlaczego?
|13
√
3
−7|+|
√
3
−7|
4 lis 12:26
irena_1:
|7
√
3
−3|=7
√
3
−3 |3−7
√
3
|=7
√
3
−3 |13
√
3
−7|=13
√
3
−7 |
√
3
−7|=7−
√
3
|7
√
3
−3|−|3−7
√
3
|
=
|13
√
3
−7|+|
√
3
−7|
7
√
3
−3−(7
√
3
−3)
0
=
=
=0 ∊ W
13
√
3
−7+7−
√
3
12
√
3
4 lis 12:49