oprocentowanie
Paulina: oprocentowanie kredytu SUPER DOM w banku super kasa wynosiło 5% w kwietniu bank poniósł
oprocentowanie kredytu super dom o 20 % o ile pkt procentowych wzroslo oprocentowanie tego
kredytu
4 lis 11:14
irena_1:
O 1 punkt procentowy
4 lis 11:16
Paulina: a możesz mi to wytłumaczyc?
4 lis 11:21
irena_1:
| | 1 | | 1 | |
Oprocentowanie wzrosło o |
| z 5%= |
| *0,05=0,01, czyli z 5% do 6%. |
| | 5 | | 5 | |
Wzrosło więc o 1 punkt procentowy
4 lis 12:39
pigor: ... , lub np. tak :
p=120%*5%= 600%=6 , czyli p%=6% − nowe oprocentowanie,
a więc
odp. oprocentowanie kredytu wzrosło o 1 punkt procentowy
4 lis 14:41