Układ równań pierwszego stopnia z dwiema niewiadomymi
Patryk: Układ równań pierwszego stopnia z dwiema niewiadomymi
4x−3y=7
3x−2i1/4y=4
Zrobi mi ktoś ten przykład
7 paź 19:41
Patryk: Zrobi mi ktoś ten przykład
7 paź 20:23
Kamil: wyznacz z jednego rownania x i podstaw te rownanie do drugiego rownania za x. chyba nie jest to
wielka filozofia?
7 paź 20:24
Patryk: właśnie jest zrobi to ktoś
7 paź 20:30
Eta:
4x −3y = 7
3x −
94y= 4 /*4
4x −3y = 7
12x −9y = 16 /:3
4x −3y = 7
4x −3y =
163
układ jest sprzeczny

I 4 −3 I
lub tak: metodą wyznaczników: W=I I = − 9 +9 = 0
I 3 −
94 I
W=0 −−− to układ sprzeczny
7 paź 20:51
Nola: a jezeli bedzie polecenia : równanie pierwszego stopnia z dwiema niewiadomymi :
2x−y2=0 albo x*y=8 lub x−√y=2 ? rozwiążcie
25 wrz 16:15