f.wymierna
Hajtowy: | | |x−3| | |
Naszkicuj wykres funckji f(x)= |
| , a następnie naszkicuj wykres funkcji g, która |
| | x+1 | |
każdej wartości parametru m przyporządkowuje liczbę rozwiązań równania f(x)=m
Ktoś chętny?
3 lis 22:15
bezendu:

D=R\{0}
Teraz określ sobie liczbę rozwiązań i narysuj wykres
3 lis 22:18
MQ: bezendu wszystko nie tak −− począwszy od dziedziny
3 lis 22:21
bezendu:
D=R\{−1}
3 lis 22:21
bezendu:
3 lis 22:22
MQ: No i ten "dzubek" nie z tej strony −− pod | | masz x−3 a nie x+3
3 lis 22:23
Hajtowy: To jak w końcu? XD
3 lis 22:24
MQ: Oczywiście to było do pierwszego wykresu.
3 lis 22:24
Hajtowy: MQ a będziesz tak(i/a) mił(y/a), że narysujesz całość?
3 lis 22:25
MQ: Już masz. bezendu ci zrobił −− oczywiście drugi wykres i dziedzina są dobre.
3 lis 22:27