a
j: ile to jest pierwiastek trzeciego stopnia z 3 i to wszytso do kwadratu ?
7 paź 19:30
malinaa18: korzystając ze wzoru wychodzi 3 do potegi 2/3 i teraz 3 razy 2/3 to 2
7 paź 19:36
RunMan: | | 2 | |
będzie to 3 do potęgi |
| . |
| | 3 | |
7 paź 19:37
malinaa18: tak o to właśnie chodziło bo bierze sie to ze wzoru

tam jes tna tej stronce
7 paź 19:40
j: na jakiej stronie? z jakiego wzrou ? nie rozumiem.
7 paź 19:42
RunMan: ok, ale 3 do potęgi 2/3 ≠ 3 * 2/3
7 paź 19:42
RunMan: no ja też właściwie nie.
Nie da się tego przekształcić na jakąś liczbę wymierną.
7 paź 19:43
lehu: może malina pomieszała ten 'wzór' z logarytmami?
7 paź 19:54
7 paź 19:57
malinaa18: 6*
7 paź 19:57
malinaa18: no i wychodzi mi 2 nie umiem tutaj sie poslugiwac tym wszytkim lae jak pod wzor wezmiecie to
wam wyjdzie
7 paź 19:58
malinaa18: rozumiecie?
7 paź 20:00
RunMan: 3 do potęgi 2/3, nie jest równe 3 * 2/3. Skąd wzięłaś to 2?
7 paź 20:12
Kamil: pierwiastek trzeciego stopnia z 3 i to wszytso do kwadratu, czyli (3√3)2
(3√3)2=3√32=3√9
7 paź 20:20
andrzej: =9(1/3)
7 paź 21:22
aaa: 3√3
29 wrz 08:27
pilne ; ): 3√5
2 paź 21:05
miska: ile to jest (3√3 stopnia 3 )do kwadratu
5 lut 20:52
Mortyr: Pierwiastek można zamienić na potęgę w ten sposób:
√a = a12
3√a = a13
4√a = a14
itd...
Czyli np:
(3 3√3)2 = (31 313)2 = (343)2 = 383
5 lut 21:19
karrr: kwadrat liczby 3√3√3 jest rowny ? wynik to 3 lecz nie wiem jak doliczyć się tego
7 kwi 14:17
hateit: (√3+√7)2
22 wrz 10:38
thinga: 3√√5 ile to jest?
28 wrz 20:57
jakubs: 5√5
28 wrz 21:00
jakubs: Soory, 6√5 bo stopnie pierwiastków się mnożą.
28 wrz 21:01
thinga: czyli można to zapisać taaak? 5 do potęgi
16 Dziękuje
28 wrz 21:04
jakubs: Tak można
28 wrz 21:05
thinga: 1√7−1√7 ?
28 wrz 21:10
ciekawsky: 
−

=?
28 wrz 21:19
LALALALALlove: p(5)6
2 paź 20:35
ola: 43√3
24 paź 19:21
magda: 3∨2/V2−1
Pomóżcie
27 paź 15:01
R: Najpierw zapisz to porzadnie bo nie wiadomo o co chodzi
27 paź 15:03
magda: 3√2/√2−1=
teraz lepiej pomóżcie muszę to mieć na jutro
27 paź 17:06
Hajtowy: Nie lepiej pomóżcie, tylko PROSZĘ pomóc ...
| 3√2 | |
| = 3√2 + 6 = 3(√2+2) |
| √2−1 | |
27 paź 17:09
magda: Hajtowy bardzo ci dziękuje za pomoc
27 paź 17:19
Aleksa: √18 + √50 = musi mi wyjść 8√2
Bardzo proszę o pomoc
27 paź 17:22
Mlina: √112 =
pomożecie mi bardzo proszę muszę mieć to na jutro
27 paź 17:38
john2: Czy podana równość jest prawdziwa?
magda = Aleksa = Mlina?
√7*16 = 4√7
27 paź 17:46
john2: Aleksa to co jest pod pierwiastkami zamień na iloczyn pewnych czynników. Tak żeby jeden z tych
czynników dało się spierwiastkować
27 paź 17:48
Mlina: Ja nie znam magda i Aleksa
i dziękuje za obliczenie bo tego nie rozumiałam
27 paź 17:51
Mlina: dziękuje za wytłumaczenie tego bo tego nie kapowałam
27 paź 17:52
Florcia: Mam problem z zadaniem :
na górze będzie 3 √1/2 : na górze 3 √13,5=
proszę o pomoc i wytłumaczeniu tego
27 paź 17:59
ZuZa: na górze 3√1/2: na górze 3 √13,5 =
poproszę o pomoc
28 paź 17:47
john2: ZuZo, czy tam Florcio, co w końcu jest na górze?
28 paź 17:48
ZuZa: pierwiastek trzeciego stopnia
28 paź 18:03
john2: | | 1 | | 3 | | 1 | | 3√2 | | 1 | |
3√1/2 : 3√27/2 = |
| : |
| = |
| * |
| = |
| |
| | 3√2 | | 3√2 | | 3√2 | | 3 | | 3 | |
28 paź 18:37
Inga: 2 pierwiastek trzeciego stopnia √1/2 =
proszę o pomoc
28 paź 19:52
Inga: proszę pomóżcie muszę mieć to na jutro
28 paź 20:35
misia :

pierwiastek
ile to jest 6 pierwiatek z 3 ?
13 lis 15:11
bff: srtry ryj ruruu
17 mar 16:43
bff: 64rrrrrrrrrrrrrrrrrrπ
17 mar 16:43