matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz stosunek pol tr.
pawel95:
1
1
na bokach trójkąta ABC obrano punkty F,G,H takie, że AF=
AB , BG=
BC, CH =
4
6
1
AC Oblicz stosunek pola trójkąta ABC do pola trójkąta FGH.
8
odp. 96 / 43
3 lis 20:54
Vax:
Skorzystaj z twierdzenia Routha.
3 lis 21:19