matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:P
Viola77:
20% liczby x jest rowne log
5
2 . Zatem a) x=0,2 * log
5
2 b)x=0,8 *log
5
2 c) x=log
5
10 d)x=log
5
32
3 lis 20:10
Eta:
0,2x=log
5
2
1
x=log
5
2
5
x= 5*log
5
2 = log
5
2
5
= log
5
32
3 lis 20:43
Viola77:
Serdeczne dzieki
3 lis 20:54