granice
PuRXUTM: wyznacz granicę:
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| + |
| + |
| +...+ |
| jak to ruszyć  |
| 1*2 | | 2*3 | | 3*4 | | n(n+1) | |
3 lis 19:50
Krzysiek: | 1 | |
| rozbijasz na ułamki proste. |
| n(n+1) | |
3 lis 19:54
3 lis 19:54
PuRXUTM: MQ coś mi świta

pomyślę
3 lis 19:55
PuRXUTM: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
czyli ta suma =1− |
| + |
| − |
| + |
| − |
| +...+ |
| − |
| →1− |
| =1 |
| | 2 | | 2 | | 3 | | 3 | | 4 | | n | | n+1 | | n+1 | |
tak ?
3 lis 20:30
Trivial: Zamieniłeś miejscami symbole '=' oraz '→' na końcu. Poza tym jest OK.
3 lis 20:33
PuRXUTM: no w sumie tak tylko najgorsze że zrobiłem to celowo... ok dzięki
3 lis 20:58
PuRXUTM: no w sumie tak tylko najgorsze że zrobiłem to celowo... ok rozumiem dzięki
3 lis 20:58