matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja kwadratowa
Piotrek:
Podać wzór funkcji kwadratowej w postaci ogólnej wiedząc, że f(x)=−(x−m)
2
+k oraz dla argumentu 3 funkcja osiąga wartość największą równą 4.
3 lis 18:23
Kaja:
f(x)=−(x−3)
2
+4 f(x)=−(x
2
−6x+9)+4=−x
2
+6x−5
3 lis 18:39