Pomocy
KosiarzMirek: liczby x i y spełniają warunek x−y=4 Jaką najmniejszą wartość może przyjmować suma kwadratów
tych liczb
3 lis 18:04
MQ: Dowolnie małą.
3 lis 18:06
KosiarzMirek: jak chcesz możesz rozwinąć odpowiedź. Nie krępuj się
3 lis 18:08
Bizon:
f(x)=x
2+(x−4)
2
f(x)=2x
2−8x+16
... i wszystko jasne−
3 lis 18:11
MQ: Aaaa

Sorry

Nie doczytałem "kwadratów", bo gdzieś wylazło poza.
3 lis 18:14
Bizon:
Parabola ta ma minimum
x
w=2
f(2)=

?
3 lis 18:15
KosiarzMirek: Delta jest ujemna więc najmniejszą wartością jest dowolna liczba rzeczywista

?
3 lis 18:20
KosiarzMirek: aaa , okej, nie zobaczyłem twego komentarza
3 lis 18:20
KosiarzMirek: dla f(2) y wynosi 8, więc najmniejsza wartość wynosi 8?
3 lis 18:25