;)
Justynka : Dziedziną funkcji:
f(x)=√x2−2√2x+2 jest ?
3 lis 18:00
MQ: To, co pod pierwiastkiem, musi być ≥0.
3 lis 18:02
3 lis 18:06
MQ: No, to dla jakich x wielomian pod pierwiastkiem jest ≥0?
3 lis 18:11
Justynka : mi wyszło D=(−∞;√2> a w odp jest R.
3 lis 18:14
Justynka : ?
3 lis 18:41
MQ: W odp. jest dobrze −− tobie wyszło źle.
3 lis 18:59
Justynka : a może ktoś wyjaśnić dlaczego źle ?
3 lis 19:30
john2: Rozwiązujemy nierówność:
x2 − 2√2x + 2 ≥ 0
Jaka Ci wychodzi delta?
3 lis 19:34
Baśka: Δ=b
2−4ac=8−4*1*2=8−8=0
3 lis 19:46
Baśka: 
3 lis 20:29
MQ: Dziewczyny

Weźcie w końcu pomyślcie

Skoro Δ=0 i wsp. przy nawiększej potędze >0, to jakie
są wartości tego wielomianu pod pierwiastkiem
3 lis 20:32
Kasia: 4+4pierwiastki z2:2
4 lis 08:54