matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Patishon:
π
mam cosα=sinα i chciałam to zrobić ze wzoru tylko nie wiem z którego sin(
+α)=cosα czy
4
π
sin(
−α)=cosα, i mam pytanie czy one się czymś różnią, czy stosuje się je zależnie od
4
ćwiartki.?
3 lis 17:40
MQ:
Obie tożsamości, które podajesz, są nieprawdziwe.
3 lis 17:45
Patishon:
to z czego to mam rozwiązać?
3 lis 17:46
Patishon:
π
a pewnie ma być
ale i tak nie wiem która
2
3 lis 17:47