xbc
aaw: 1. sprzężenie z * z
3 + sprzężenie z * 8i=0
2. sprzężenie z * z
4= −32
3. korzystając z postaci trygonometrycznej lub wykładniczej rozwiązać
z
3 * (sprzężenie z)
2 = −1
4. stosując postać wykładniczą obliczyć
| | 1 | |
(sprzężenie z)2 * |z4|= |
| |
| | z2 | |
proszę o pomoc
3 lis 17:39
aaw: up
3 lis 17:46
aaw: up
3 lis 19:29
aaw: up
3 lis 20:24
Trivial:
Te zadanka są banalne. W ogóle próbowałeś je ruszyć?
1. źz3 + ź*8i = ź(z3 + 8i) = 0
ź = 0 lub z3 = −8i
....
2. z = Reiθ
źz4 = Re−iθ*R4e4iθ = R5e3iθ = −32
R = 2 ⋀ e3iθ = −1 → 3θ = π + 2kπ
3 i 4. Tak samo jak 2.
3 lis 20:39