matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
ela:
jak uprościć to wyrażenie:
√
4a
2
cos
2
α − 4a
2
cos
4
α
będę wdzięczna za pomoc
nie wiem jak to odjąć
3 lis 17:27
5-latek:
moze tak α=x bez pierwiastaka 4a
2
cos
2
x−4a
2
cos
4
x=4a
2
cos
2
x(1−cos
2
x) a 1−cos
2
x= ile ?
3 lis 17:32