matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania wartość bezwzględna
Marek:
Kto rozwiąże? |6−2x| = 2|x−3|
3 lis 16:26
5-latek:
masz taki wzor |a−b|=|b−a| i drugi |ax|=|a||x| gdzie a to stala do wykorzystania tutaj |6−2x|=|2x−6|=2|x−3| dalej juz dumaj sam
3 lis 16:33