Oblicz boki prostokata
załamana: | | 2 | |
Flaga państwowa Polski ma kształt prostokąta, którego długość jest 2 |
| razy większa od |
| | 3 | |
szerokości. Oblicz długość boków tego prostokąta, jeżeli jeden z boków ma 0,6 m. Rozważ dwa
przypadki
7 paź 18:49
załamana: Proszę o pomoc − nie wiem jak to ruszyć
7 paź 19:04
załamana: czy ktoś potrafi to zrobić?
7 paź 20:13
stsa: "Załamana" zacznij się uczyć i rusz głową − przecież to nie jest takie trudne.
I przypadek:
x − długość = 0,6 m
y − szerokość
| | 2 | |
x = 2 |
| *y podstaw za x i policz y |
| | 3 | |
II przypadek
x − długość
y − szerokość = 0,6 m
| | 2 | |
x = 2 |
| *y podstaw za y i policz x |
| | 3 | |
7 paź 21:31