zadania przygotowawcze do matury 1-7
ZUZA: 1) Wiedząc, że x+2x=√7 i x≠0, oblicz x2+4x2
2) Rozwiąż nierówność ||x+1|−2|<4. Oblicz sumę wszystkich liczb całkowitych należących do
zbioru rozwiązań tej nierówności.
3) Narysuj wykres funkcji f(x) = x(x+1)|x|. Wyznacz zbiór wszystkich wartości parametru m,
dla których równanie x(x+1)|x| =m ma dokładnie jedno rozwiązanie.
4)Funkcja f jest funkcją liniową, spełniającą warunek f(2x−3)=6x+1. Wyznacz wzór funkcji f.
5) w trójkącie prostokątnym α i β są miarami kątów ostrych oraz sinα = 2sinβ
a) Oblicz wartość wyrażenia cos2α+1tgα
b) Sprawdź, czy α < 60 stopni
6) Prosta l:x−2y+5=0 jest symetralną prostej AB, gdzie A=(−3,6). Wyznacz współrzędne punktu B.
7) Punkty A, B, C leżące na okręgu dzielą ten okrąg na 3 części w stosunku 518 : 1136
: 512 . Wyznacz miary kątów trójkąta ABC
3 lis 15:40
Eta:
Za mało tych zadań, dopisz jeszcze ze trzy

No i pokaż coś od siebie ...... sprawdzimy
3 lis 15:43
ZUZA: Eta − dziękuję za pomoc .
3 lis 18:21