Układ równań liniowy
Studentka: Omówic ilosc rozwiazan i rozwiazac nastepujacy układ równan:
−5x+3y=7
10x−6y=−14
−5x+3y=7
10x−6y=−14/:2
−5x+3y=7
−5x+3y=7
Wiec x=a y=1−a, gdzie a=R
układ równań ma wiele rozwiazań
I teraz pytanie czy da sie ten układ równan obliczyć z tw. Kroneckera−capellego?
3 lis 15:38
Studentka: tylko mi powiedział czy mozna obliczyć to z tego tw
3 lis 15:57
Studentka: sory pomyłka
Wiec ten układ mozna udowodnić twierdzeniem Kronevkera−Capellego?
3 lis 16:04
Studentka: ?
3 lis 18:44