Wyrazić objętość V sześcianu, jako funkcje pola powierzchni P.
Ogórek: Witam!
Zadanie wydaje sie proste, ale chyba zle go rozumuje.
| | P*√P | |
Odpowiedzi do zadania a) V= |
| ; b) P= O24π |
| | 6*√6 | |
Polecenie do zadania :
a) Wyrazić objętość V sześcianu, jako funkcje pola powierzchni P.
b) Wyrazić P koła jako funkcję obwodu O.
3 lis 15:07
Eta:
Ejj
Ogórek 
czego nie rozumiesz?
Podaj wzór na P
c sześcianu i na V sześcianu ( czekam
3 lis 15:14
Ogórek: Pc= 6a2 , V= a3?
3 lis 15:16
Eta:
ok

wyznacz "a" z pierwszego ( czekam
3 lis 15:17
Eta:
Jesteś? czy już rezygnujesz z nauki ?
3 lis 15:19
3 lis 15:21
sushi_ gg6397228:
trafił już na mizerię
3 lis 15:22
Eta:
Ok

a
2=........napisz
teraz V= a
3= a*a
2= .... i gotowe
3 lis 15:23
Ogórek: aaa no widzisz w ten sposób, dziękuję
3 lis 15:26
Eta:
Podobnie b) Ob= 2πr ⇒ r=...
P= πr2= ........
3 lis 15:28