trygonometria - A.Kiełbasa
malenka: Czy mógby mi ktoś pomóc uprościć nastepujące wyrażenia?

a) sin (4π+α)
b) tg (α−3π)
c) sin (π−α)
d) cos (
32 π+α)
e) sin (α−
12π)
3 lis 12:11
malenka: ?
3 lis 12:17
malenka: :(
3 lis 12:20
mala: lol
3 lis 12:28
lola: które to zadanie ? dział/część? mam je zrobione wszystkie ...
3 lis 12:29
malenka: 10.13 − trygonometria
3 lis 12:31
lola: wzory redukcyjne znasz?
3 lis 12:35
malenka: tak, tyle ze wlasnie mi nie wychodzą zadanie zgodnie z odpowiedziami z tylu
3 lis 12:36
lola: a) sin (4π+α)= sin α
b) tg (α−3π) = tg α
c) sin (π−α) = sin α
d) cos (3/2 π+α) = sin α
e) sin (α− 1/2π) = −cosα
według mnie bo zadania nie znalazłam w zeszycie ...
3 lis 12:42
malenka: no tak, takie są odpowiedzi, ale czy mogłabyś mi to jakoś wytłumaczyć?
3 lis 12:44
malenka: doooobra, jw!

dzieki, dzieki
3 lis 12:45
lola: ufff

ksiązki już nie posiadam ale z mojego zeszytu dało radę zrobić

z samych wzorów,pzdr
3 lis 12:47
malenka: juz wszystko jasne! wielkie dzięki!
3 lis 12:55