matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoze ktos?
Ania:
Oblicz wysokosc prostopadloscianu o wymiarach a=4,8cm b=3,6cm ktorego przekatna jest nachylona do podstawy pod katem α=30(stopni)
3 lis 11:53
dero2005:
d =
√
a
2
+ b
2
h = dtg30
o
=
3 lis 11:57