nierówności
xxx: czy mógłby mnie ktoś naprowadzić, jak należy rozwiązać tę nierówność, bo mi nie wychodzi...
| | x + 2 | |
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− ≥ |
| |
| | 5 | |
4
2 lis 20:36
5-latek: | | a−b | | a | | b | | x−2,6 | |
Zastosuj tutaj takie dzialanie |
| = |
| − |
| u nasz a= |
| b=2x c=4 |
| | c | | c | | c | | 3 | |
2 lis 20:41
Eta:
| x−2,6 | | 2x | | x+2 | |
| − |
| ≥ |
| /*60 |
| 12 | | 4 | | 5 | |
dokończ.........
2 lis 20:43
5-latek: Zobaczymy czy dokonczy czy czeka na rozwiazanie
Poprzedniej nie dokonczyl/a
2 lis 20:46
xxx: dokończyłam tylko nakartce, bo już mi sięę nie chciało na klawiaturze stukać tych znaczków
2 lis 20:53
5-latek: A to jednak ona a nie on
2 lis 20:54