Wektory
xyz: Obliczyć 3C * (2A x B) – A,B,C są wektorami.
A= [2, 3, −4]
B= [−3, 4, 2]
C= [7, −8]
3C= [21, −24]
2A x B = [44, 16, 34]
I teraz:
3C *(2A x B)=924 +(−384)+0=540
Czy rozwiązanie jest poprawne
2 lis 20:32
xyz: W przypadku gdy mamy:
X= [a, b]
Z= [d, f, g]
X*Z = a*d + b*f +g*0
Zgadza się
2 lis 20:47
xyz: Czy jest koś w stanie udzielić mi odpowiedzi na jedno z pytań?
2 lis 20:53
Basia:
2AxB jest obliczone poprawnie
co dalej trudno powiedzieć; wektorowi C brakuje jednej współrzędnej
jeżeli ma być C = [7, −8, 0] to jest dobrze
ale jeżeli np. C = [7, 0, −8] to już nie
2 lis 20:53
xyz: Tak wektor C według zbioru ma tylko 2 współrzędne i + j.
Dzięki
2 lis 20:55