trygonometria-wykresy
hehe: jak narysować taki wykres : f(x) = cos x
√|cosx|−1
i wyznaczyć zbiory wartości funkcji:
f(x)= cos x + |cos x| dla x ∊ <−2π, 2π>
| | π | |
oraz g(x) = cos ( |
| sin x) |
| | 2 | |
2 lis 19:14
sushi_ gg6397228:
zacznij od dziedziny
2 lis 19:15
hehe: dziedzina to cos x ≥ −1, czyli zawsze
2 lis 19:17
sushi_ gg6397228:
nie dzisiaj
2 lis 19:17
hehe: ?
2 lis 19:27
sushi_ gg6397228:
czekam dalej na poprawna dziedzine
2 lis 19:29
lollipop: dziedzina:
|cos x|≥1
więc cosx ≥1, czyli cos x = 1
⋁ cosx ≤−1, czyli cos x = −1
więc x∊ kπ
2 lis 20:14