Naszkicuj wykres funkcji f
majtaj5: Naszkicuj wykres funkcji f
f(x)=||x−1|−3|
miejsca zerowe 4,−2, ale jak obliczyć tabelkę jeśli mamy "wartość bezwzglęndną 2in1"
2 lis 18:52
Kaja: naszkicuj y=|x| (czyli normalnie zrób sobie do tego tabelkę). potem przesuń o 1 jednostke w
prawo i 3 w dół, a następnie tą część wykresu, która jest pod osią Ox odbij symetrycznie
względem osi Ox.
2 lis 18:54
sushi_ gg6397228:
zacznij od rysunki
y1= |x−1|
2 lis 18:55
Radek:

Ciebie interesuje ten niebieski
2 lis 18:56
majtaj5: dzięki
2 lis 18:57