Prawdopodobieństwo
unknow: Dane jest P(A') = 1/2 , P(A∩B)= 2/3 , P(A'∩B') = 1/3
Oblicz P(B') , P(B∩A') .Najważniejsze dla mnie jak obliczyć P(B∩A')

?
2 lis 18:26
sushi_ gg6397228:
zacznij od zrobienia rysunku − wtedy bedzie wiadomo, jak to część
2 lis 18:30
unknow:

I to by było tyle w temacie, mimo rysunku i tak nie wiem
2 lis 18:40
sushi_ gg6397228:
B∩ A' = B\A −−> z rysunku
trzeba wykorzystać dane z zadania
P(A)=....
2 lis 18:41
unknow: a czasem 1 −B\A = B∩ A ?
2 lis 18:47
sushi_ gg6397228:
skąd się wzieło "1"
czytaj z rysunku
czekam na odp P(A)=...
2 lis 18:53
unknow: P(A)−P(A')=1−1/2 = 1/2
2 lis 19:01
unknow: i wiem że , P(B∩A')=P[B\A∩B)]
2 lis 19:09
sushi_ gg6397228:
P(A'∩B')= P(A∪B)'
wiec P(A∪B)=...
2 lis 19:15
unknow: 1/3
2 lis 19:22
sushi_ gg6397228:
pudło
2 lis 19:22
unknow: P(A)+P(B)
2 lis 19:25
sushi_ gg6397228:
czekam dalej na wynik do 19.15
2 lis 19:26