ciąg z wyrazem ogólnym
darthkonio: | | 3n | |
dany jest ciąg o wyrazie ogólnym : an = |
| . Wyraz an+1 jest równy: |
| | 2n+5 | |
Proszę o rozpisanie tego zadania
2 lis 18:23
Eta:
Myślę,że pytanie jest : a
n+1= ?
| | 3(n+1) | |
an+1= |
| =.... |
| | 2(n+1)+5 | |
odp D)
2 lis 18:28
Kaja: chyba chodziło o a
n+1.
| | 3(n+1) | | 3n+3 | |
an+1= |
| = |
| |
| | 2(n+1)+5 | | 2n+7 | |
2 lis 18:28
5-latek: To sobie rozpisz sam.
W miejsce n wstaw n+1
2 lis 18:29
5-latek: czyli
Kaja pozamiatala
2 lis 18:30
Kaja:
2 lis 18:30
darthkonio: dziękować
2 lis 18:31