oblicz granicę funkcji
Tomek:
2 lis 16:33
Tomek: | | 2x−3 | |
limx→−2 |
| −oblicz granicę funkcji |
| | 2−x | |
2 lis 17:24
Tomek: | | 2x−3 | |
limx→−2 |
| −oblicz granicę funkcji |
| | 2−x | |
2 lis 21:16
Janek191:
| | 2x − 3 | | 2*(−2) − 3 | | 7 | |
lim |
| = |
| = − |
| |
| | 2 − x | | 2 − (−2) | | 4 | |
x → − 2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Może miało być x → 2 ?
2 lis 21:32
Janek191:
| | 2x − 3 | | 2*(−2) − 3 | | 7 | |
lim |
| = |
| = − |
| |
| | 2 − x | | 2 − (−2) | | 4 | |
x → − 2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Może miało być x → 2 ?
2 lis 21:32
Tomek: w zadaniu mam x→−2 i dlatego mały problemik
2 lis 21:36
Tomek: a czy nie należy przyjąć założeń dla −2− i−2+
2 lis 21:38
Aga1.: Jeśli podstawisz za x −2 i w mianowniku nie wychodzi 0, to nie musisz liczyć granic
jednostronnych.
Mały problemik byłby, gdyby x→2.
3 lis 09:07