dziedzina i zbiór wartości
Cage: Dana jest funkcja f określona wzorem f(x)=√x2 + √−x2. Wyznacz dziedzinę i zbiór wartości
tej funkcji.
Nie mam pomysłu na to i zgaduję że wspólną dziedziną będzie 0.. Proszę o pomoc
2 lis 16:30
Cage: ...
2 lis 16:51
5-latek: Wiec nie zgaduj tylko napisz jakie wyrazenie ma byc pod pierwiastkiem i licz
2 lis 16:55
Cage: nie rozumiem..
2 lis 17:08
Aga1.: x2≥0 i −x2≥0
Rozwiąż i wyznacz część wspólną.
2 lis 17:21
Cage: x2≥0
D=R
−x2≥0 / *(−1)
x2≤0
D = 0
dobrze?
2 lis 18:14
Kaja: D={0}
2 lis 18:17
twerk: a zbiór wartości jak wtedy?
2 lis 18:19
Kaja: w dziedzinie jest tylko zero, więc za x podstaw zero i policz jaka wartość wyjdzie dla zera
2 lis 18:19
twerk: Zw = {0}
dzięki!
2 lis 18:22
Kaja: tak
2 lis 18:27