matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Porównaj liczby
MassiveX:
Czy mógłby ktoś rozwiązać te zadanie i mi je wytłumaczyć
? 16
1
8
i
255
*4
3
2
2 lis 16:16
PW:
16
18
= 4
36
16
18
4
36
4
4
=
=
− większe to od 1, czy mniejsze?
255•4
32
255•4
32
255
2 lis 16:45
MassiveX:
Dziękuję bardzo za odpowiedź
2 lis 18:49