prosta
lena: wytłumaczy mi ktoś jak narysować obraz symetrii względem prostej x = 2
2 lis 15:56
AS: Najpierw wykreśl oś symetrii czyli równanie prostej x = 2
a potem pokombinuj.
Jaka satysfakcja gdy samemu problem się rozwiąże.
2 lis 16:00
lena: próbowałam ale pisze poprawe spr i nie wiem jak to narysować
2 lis 16:04
krystek:
2 lis 16:07
michał:

czerwona to x=2 odbijasz lustrzanie
2 lis 16:09
michał: lena rozumiesz
2 lis 16:10
PW: Na pewno nie rozumie. Widać to po pytaniu:
... jak narysować obraz symetrii względem prostej x = 2.
Przyznam, że ja też nie wiem.
2 lis 18:32
Eta:
Może chodzi o "obrazy Picasso"?
2 lis 18:35