oblicz granicę funkcji
Tomek:
2 lis 15:28
sushi_ gg6397228:
podziel licznik i mianownik przez "x"
2 lis 15:31
max: [x(1+2/x)]/[x(−2+3/x)] 2/x oraz 3/x dążą w nieskończoności do 0. więc zostaje 1/−2 więc
lim=−1/2
2 lis 15:32
Tomek: wychodzi mi −12
2 lis 15:41
Tomek: no i właśnie dążą w nieskończoność do 0. i tego nie potrafię sobie wytłumaczyć.skąd się wzięło
to 0
2 lis 15:46
sushi_ gg6397228:
| 1 | |
| =.... |
| 10000000000000000000000000 | |
| | 1 | |
potem zrob wykres y= |
| i bedzie widac co i jak |
| | x | |
2 lis 18:12