odwrotnością liczby 1+ p{2} jest liczba?
jerey: odwrotnością liczby 1+ √2 jest liczba?
11+√2 usuwam niewymiernosc i wychodzi −1−√2 , w odp √2−1 gdzie robie błąd?
2 lis 15:01
5-latek: W mianowniku po usunieciu niewymiernosci dostaniesz 1−2 ile to jest?
Licz jeszce raz
2 lis 15:05
jerey: idiota ze mnie

przeciez jest − a odwrotnośc minusa to plus stąd 1+
√2=
√2−1
2 lis 15:11
5-latek: Tez nie to co napisales . bo 1+
√2≠
√2−1
| | 1 | | 1−√2 | | 1−√2 | |
bedzie tak |
| * |
| = |
| =−1+√2=teraz mozes zapisac ze √2−1 |
| | 1+√2 | | 1−√2 | | −1 | |
2 lis 15:18