matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
Student:
Udowodnić, że |z
1
|= |z
2
|=|z
4
|, oraz z
1
+ Z
2
+ z
3
=0 wtedy i tylko wtedy gdy punkty płaszczyzny odpowiadają liczbom zespolonym z
1
, z
2
i z
3
tworzą trójkąt foremny o środku w zerze.
2 lis 13:41