matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji f
majtaj5:
Naszkicuj wykres funkcji f f(x)=|x|−|x−1|
2 lis 13:02
majtaj5:
x−1=0 −x+1=0 x=0 x=1 x=1 i co dalej?
2 lis 13:08
AS:
Rozpatrz przedziały:(−
∞
,0>,(0,1>,<1,
∞
)
2 lis 13:14
majtaj5:
faktycznie
2 lis 13:17