Wilku:
log1/2(x-1)=-1
15 sty 19:46
Jakub:
x-1 = (1/2){-1}
x-1 = 2
x=3
15 sty 19:55
Gość:
Rozwiąsz równanie wykładnicze
a) 55x+22 * 5-2x = 570-13x * 5-32
15 sty 19:55
Wilku:
A jak np zrobić taki przykład log1/28
15 sty 20:01
Wilku:
log8√2/4
15 sty 20:13
Wilku:
Prosze pomuszcie mi to zadanie rozwiazac
bo za bardzo nie kumam jak dalej mam zrobic
log8√2/4=log8√2-log8 =4 do tego momentu doszłem i dalej niewiem jak zrobic a raczej nie kumam
15 sty 20:50
sinx/n=six=6:
log8√2
8x=√2
√26x=√2
x=1/6
podobnie robisz z drugim przykładam
15 sty 20:57