Sprawdź czy trójkąt jest prostokątny.
Weronika: Sprawdź, czy trójkąt ABC jest prostokątny. a) A(3, 0), B(−6, 8), C(−2, −2)
2 lis 11:59
monia: napoisz rownania prostej AB BC i AC i sprawdz czy ktores z nich sa prostopadle
2 lis 12:01
klejek lepki: aaa gunwo
2 lis 12:01
klejek lepki:
2 lis 12:01
Piotr 10: Miałaś iloczyn skalarny ?
2 lis 12:07
Kaja: |AB|=√(−9)2+82=√81+64=√145
|AC|=√25+4=√29
|BC|=√16+100=√116
|AC|2+|BC|2=|AB|2
na podstawie tw. odwrotnego do tw. Pitagorasa ten trójkąt jest prostokątny
2 lis 12:11
Weronika: nie miałam jescze
2 lis 12:17
Weronika: O dziękuje Kaja <3 Znowu...xD
2 lis 12:17
Sztefan Meler: kaja pomóż mi
2 lis 12:18