;;
Ozzi: 1)Punkt przecięcia prostych k: y=5x−15 i l: y=−x+2 leży w:
A. I ćwiartce układu współrzędnych
B. II ćwiartce ...
C. III ćwiartce ...
D. IV ćwiartce ... .
2 lis 11:30
Kaja: policz punkt przecięcia. weź równania tych dwóch prostych w układ równań i rozwiąż go.
2 lis 11:39
Ozzi: x=556
y=56
2 lis 11:46
Ozzi: i co teraz?
2 lis 11:49
Kaja: źle. policz jeszcze raz.
2 lis 11:49
Ozzi: I ?
2 lis 11:50
Ozzi:
y=5x−15
y=−x+2
−x+2=5x−15
6x=17
x= 256
y=56
2 lis 11:53
Ozzi: teraz dobrze?
2 lis 11:55
Kaja: x jest dobrze, ale y jest źle.
2 lis 11:57
Ozzi: y=−56
2 lis 11:59
Ozzi: czy 2 ćwiartka
2 lis 11:59
Kaja: nie druga
2 lis 12:00
Ozzi: to która jak nie 2 ? xd
2 lis 12:01
Ozzi: już nic z tego nei rozumiem :X
2 lis 12:01
Kaja: ćwiartka pierwsza, to ta w prawym górnym rogu układu współrzędnych, druga to ta w lewym górnym
rogu, trzecia to w lewym dolnym, a czwarta to prawy dolny. więc która to ćwiartka?
2 lis 12:01
Ozzi: 4
2 lis 12:05
Kaja: dobrze
2 lis 12:06
Ozzi: yea
dzięki już rozumiem
2 lis 12:10
Sztefan Meler: cześć kaja
2 lis 12:10
Kaja: cześć
2 lis 12:11
Sztefan Meler: co tam
2 lis 12:12
Sztefan Meler: halo
2 lis 12:14
Sztefan Meler: pomożesz mi ?
2 lis 12:16