Jak wyliczyć długość odcinka jeśli dane są punkt A i odcięta punktu B.
Weronika: Dany jest punkt A(−4, −3). Oblicz długość odcinka AB, jeśli jego środek leży na osi OX, a
odcięta punktu B jest równa 2.
2 lis 11:20
Kaja: Środek S=(2,0)
4=−4+x
B 0=−3+y
B
x
B=8 y
B=3
|AB|=
√(xB−xA)2+(yB−yA)2=
√144+36=
√180=6
√5
2 lis 11:34
Weronika: Dziękuje

Tylko mam pytanie co to jest to 'U' w 2=U{−4+xB{2} ?
2 lis 11:40
2 lis 11:43
Weronika: A spoko juz wiem

Zczaiłam xD
2 lis 11:51
Weronika: okey DZiękuje <3
2 lis 11:56