2 lis 11:00
ania:
2 lis 11:09
Piotr 10: | | a1 | |
Sn= |
| ⋀ −1 < q < 1 ⋀ x≠0 |
| | 1−q | |
| | 2x | | 2x2 | |
Sn= |
| = |
| ⋀ x≠2 |
| | 1−2/x | | x−2 | |
2x
2=(5x+3)(x−2)
2x
2=5x
2−10x+3x−6
3x
2−7x−6=0
Δ=49+72=121
√Δ=11
v
2 lis 11:14
Piotr 10: Jeszcze to policz i zobacz czy mieszczą się w tym przedziale podane przeze mnie dwa rozwiązania
2 lis 11:15
ania: policzyłam tylko −3 spełnia dziękuje
2 lis 11:21
Piotr 10: Tam powinno być ''3''

chochlik mały się wkradł
2 lis 11:22
ania: to i tak tylko 3
2 lis 11:24