naszkicuj wykres
Marek: Witam. Chciałbym was zapytać czy dobrze rozwiązuje te zadanie.
Naszkicuj wykres funkcji y = 4sinx|cox| dla x∊<−2π;2π>
y = 2( 2sinx|cosx| ) i teraz na dwa przypadki y = 2(sin2x) v y = 2(−sin2x), narysować wykres
sin2x ,,rozciągniętego" do 2?
Nie jestem jeszcze pewny czy nie trzeba uwzględniać przy pierwszym cosx > 0, a przy drugim
cosx< 0
2 lis 09:59
krystek: Musisz uwzględnić przy kreśleniu.
2 lis 10:00
Marek: Ale reszta wyżej jest okej? Czyli np rysuje 2sin2x i ,,ograniczam'' go do cosx > 0 ?
2 lis 10:06