matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania
xantor:
Oblicz, dla jakiej wartości parametru k równanie kx−6=x ma pierwiastek x ∊ R−
1 lis 22:27
irena_1:
kx−6=x kx−x=6 x(k−1)=6 k≠1
6
x=
k−1
6
<0
k−1
k−1<0 k<1
2 lis 06:38