Sprawdzenie
Piotr 10: | | a | | b | | c | | 3x2−1 | |
Funkcje f(x)= |
| + |
| + |
| i g(x)= |
| są równe. Wyznacz współrzędne |
| | x+1 | | x | | x−1 | | x3−dx | |
a,b,c,d.
a=1, b=1,c=1,d=1
OK?
1 lis 21:32
MQ: OK
1 lis 21:39
Biznon: ok
1 lis 21:40
Saizou : pytanie dodatkowe: co oznacza wyrażenie że funkcje są równe ?
1 lis 21:42
Eta: ok
1 lis 21:42
MQ: Te same dziedziny i dla każdego x ∊ D f(x)=g(x)
1 lis 21:43
Saizou : zapomniałem dodać że to pytanie do
Piotra
1 lis 21:45
Piotr 10: Ok, dzięki ile osób potwierdziło

.
Saizou za późno, już
MQ odpowiedział
1 lis 21:46
MQ: Sorry, już nie będę.
1 lis 21:50
Piotr 10: Mam do tego zadania jeszcze pytanie jedno:
''Dla jakich argumentów funkcja ta przyjmuje wartości nieujemne?"
Mam dla każdej z funkcji f(x) i g(x) wyznaczyć te argumenty?
1 lis 21:50
MQ: Skoro są równe to.....?
1 lis 22:07