pierwiastki
Maciek: Ile to jest
3√−1 
Jak się oblicza pierwiastki trzeciego stopnia gdy w środku jest minus

1 lis 19:51
pigor: ..., ano z definicji pierwiastka np. tu. :
3√−1= −1, bo (−1)
3= −1 i tyle
1 lis 19:59
Eta:
..= −1
1 lis 20:00
5-latek: Bo pierwiastek 3 stopnia (takze innnego stopnia nieparzystego) z liczby ujemnej istnieje
1 lis 20:02
Maciek: 3√−8= − 2 , bo (−2)
3=−8 tak

?
1 lis 20:06
Eta:
ok
1 lis 20:07
Trivial:
Istnieją inne pierwiastki trzeciego stopnia z −1.
1 lis 20:08
Maciek: Dziękuję i pozdrawiam
1 lis 20:08