matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy pochodna x^2/3 to (2x)/3? proszę pomóżcie ;(
ania:
czy pochodna x
2
/3 to (2x)/3? proszę pomóżcie
wszystko mi się pomieszało już w głowie
1 lis 18:52
5-latek:
2x
2
Pani Aniu . tak =
= bardziej elegancko
x
3
3
x
2
1
1
bo (
)'=(
x
2
)'= 2*
x=wiadomo
3
3
3
1 lis 18:58
5-latek:
I nie plakac
studentko
1 lis 18:59
ania:
dziękuję
**
1 lis 19:01
5-latek:
1 lis 19:01