:)
Piotr 10: Określ liczbę rozwiązań równania w zależności od parametru m, gdy:
Im−xI=3m−1
| | 1 | |
Gdy m∊(−∞; |
| ) brak rozwiązań |
| | 3 | |
| | 1 | |
Gdy m= |
| jedno rozwiązanie |
| | 3 | |
| | 1 | |
Gdy m∊( |
| ;+∞) dwa rozwiązania |
| | 3 | |

Nie wiem czy parametr m w wartości bezwzględnej wpływa na coś
1 lis 18:07
Saizou : wpływa na przesunięcie funkcji f(x)=lm−xl wzdłuż osi X
1 lis 18:11
Piotr 10: To jak to zacząć robić ?
1 lis 18:13
Bizon:
... a kiedy to równanie nie ma rozwiązań ... kiedy 3m−1<0 (sprzeczność)
−−− kiedy ma jedno rozwiązanie ... kiedy 3m−1=0
itd
1 lis 18:25
Piotr 10: No właśnie napisałem mój tok rozumowania w poście 18:07
1 lis 18:28
Eta:
1 lis 18:29
Piotr 10: Czyli mam dobrze, tak?
1 lis 18:33
Saizou : tak, jest dobrze
1 lis 18:49